Victoriasweb

Wat is HTML

HTML is een opmaaktaal die wordt gebruikt om de inhoud van elke moderne webpagina te definiëren. Vóór HTML hadden we, laten we zeggen, allerlei talen voor bijvoorbeeld het definiëren van tabellen, voor cursief , voor lettertypen , enz… maar op deze manier moesten we vele malen hetzelfde schrijven en het was op een gegeven moment nogal moeilijk te gebruiken. Toen kwam HTML en die bespaart ons alles handmatig te doen .

Hypertext markup language, ook bekend als afkorting van HTML, is de meest gebruikte taal binnen webpagina’s die bekend staat als een opmaaktaal die webbrowsers zoals Internet Explorer en Mozilla Firefox lezen om de webpagina’s correct weer te geven.

Verschillende webbrowsers bieden verschillende niveaus van compatibiliteit en ondersteunen verschillende versies van HTML, momenteel zijn we aangekomen bij HTML 5, een nieuwe versie. U zult waarschijnlijk merken dat de meeste websites geschreven zijn met HTML 4, hoewel het gebruik en de toepassing van HTML 5 toeneemt, al was het maar om een bepaald animatie-effect te bereiken dat vroeger alleen mogelijk was met iets dat leek op Macromedia Flash.

HTML is ontwikkeld door Tim Berners-Lee in 1989, toen hij de eerste website op het internet maakte, http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html . Het is sindsdien verschillende malen herzien en wordt vandaag de dag nog steeds bijgewerkt. Het is belangrijk te begrijpen dat niet alle browsers dezelfde versies van HTML ondersteunen; daarom kunnen er verschillen zijn tussen hoe uw website er in de ene browser uitziet in vergelijking met een andere browser (bv. Internet Explorer vs Firefox).

HTML is een zeer krachtige taal waarmee je alles kunt doen, van basistekstopmaak tot het maken van complexe interactieve animaties op je webpagina’s. HTML is uiterst gemakkelijk te leren en wordt door duizenden getalenteerde mensen over de hele wereld gebruikt om hun websites spectaculair te maken.

//victoriasweb.nl/Qnu2uXk7GsNHnbSHvjyUcbQq/wp-content/uploads/2022/09/footer_logo.png
aangesloten bij