Victoriasweb
Wat is HTML en hoe werkt het?

Wat is HTML

HTML is een opmaaktaal die wordt gebruikt om de inhoud van elke moderne webpagina te definiëren. Vóór HTML hadden we, laten we zeggen, allerlei talen voor bijvoorbeeld het definiëren van tabellen, voor cursief , voor lettertypen , enz… maar op deze manier moesten we vele malen hetzelfde schrijven en het was op een gegeven moment nogal moeilijk te gebruiken. Toen kwam HTML en die bespaart ons alles handmatig te doen .

Hypertext markup language, ook bekend als afkorting van HTML, is de meest gebruikte taal binnen webpagina’s die bekend staat als een opmaaktaal die webbrowsers zoals Internet Explorer en Mozilla Firefox lezen om de webpagina’s correct weer te geven.

Verschillende webbrowsers bieden verschillende niveaus van compatibiliteit en ondersteunen verschillende versies van HTML, momenteel zijn we aangekomen bij HTML 5, een nieuwe versie. U zult waarschijnlijk merken dat de meeste websites geschreven zijn met HTML 4, hoewel het gebruik en de toepassing van HTML 5 toeneemt, al was het maar om een bepaald animatie-effect te bereiken dat vroeger alleen mogelijk was met iets dat leek op Macromedia Flash.

HTML is ontwikkeld door Tim Berners-Lee in 1989, toen hij de eerste website op het internet maakte, http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html . Het is sindsdien verschillende malen herzien en wordt vandaag de dag nog steeds bijgewerkt. Het is belangrijk te begrijpen dat niet alle browsers dezelfde versies van HTML ondersteunen; daarom kunnen er verschillen zijn tussen hoe uw website er in de ene browser uitziet in vergelijking met een andere browser (bv. Internet Explorer vs Firefox).

HTML is een zeer krachtige taal waarmee je alles kunt doen, van basistekstopmaak tot het maken van complexe interactieve animaties op je webpagina’s. HTML is uiterst gemakkelijk te leren en wordt door duizenden getalenteerde mensen over de hele wereld gebruikt om hun websites spectaculair te maken.

Victoriasweb
Welk domein kies ik voor mijn website of webshop?

Welk domein kies ik

Wanneer je een webshop of website wilt laten maken, is het belangrijk om te kiezen voor een goede domeinnaam. Er zijn veel website bouwers die je kunnen helpen bij het maken van een professionele website. Echter, als je niet weet welke domeinnaam je moet gebruiken, kan dit het proces erg vertragen. Om ervoor te zorgen dat je snel en gemakkelijk online kunt gaan verkopen, is het aan te raden om de volgende tips in acht te nemen bij het uitzoeken van een domeinnaam voor je webshop of website.

Hier zijn 5 tips voor het kiezen van de perfecte domeinnaam voor uw webwinkel of website:

1) Hou het simpel – Een goede domeinnaam moet makkelijk te onthouden en te spellen zijn. Vermijd het gebruik van koppeltekens of cijfers in uw domeinnaam.

2) Maak het relevant – Jouw domeinnaam moet relevant zijn voor jouw bedrijf. Vermijd het gebruik van algemene termen die van toepassing kunnen zijn op elk bedrijf.

3) Gebruik trefwoorden – Het opnemen van trefwoorden in jouw domeinnaam kan helpen om jouw zoekmachine optimalisatie (SEO) te verbeteren. Probeer trefwoorden te gebruiken die betrekking hebben op jouw producten of diensten.

4) Hou het kort – Een kortere domeinnaam is makkelijker te onthouden en te typen dan een lange.

Kortom, bij het kiezen van een domeinnaam voor een website of webshop is het belangrijk de volgende factoren in overweging te nemen: het doelpubliek, het type website en de gewenste toon. Met deze overwegingen in het achterhoofd, zou het gemakkelijker moeten zijn om de keuzes te beperken en een domeinnaam te kiezen die zowel memorabel als passend is voor de website.

Laat je een website maken bij Victoria’s Web bestaat er ook de mogelijkheid voor hosting en een domeinnaam laten registreren.

//victoriasweb.nl/Qnu2uXk7GsNHnbSHvjyUcbQq/storage/2022/09/footer_logo.png
aangesloten bij